Online auktionssider vise sig for at være meget fordelagtig for dem, der er på udkig efter rimeligt prissat varer på internettet. Online auktion sites som eBay har bogstaveligt talt tusindvis af produkter udstillet på deres hjemmesider til at købe og sælge. Online auktion websteder fungerer som en mellemmand eller en mellemmand mellem købere og sælgere af varer. De opkræve en lille provision beløb, når en vare er købt eller solgt af køber og sælger henholdsvis. Online auktionssider vise sig at være gavnligt for begge parter som sælger kan sende sin vare på hjemmesiden og også få en god pris ved at sælge artiklen til et meget større publikum end han har i sin hjemby. Også kan køberen få et godt tilbud på produktet, han køber som produktet tilbydes til mindre, mere konkurrencedygtige priser.

Som vi har set i de sidste par år, online auktioner har vist sig for at være en velsignelse for globale købere og sælgere. Det er ikke nødvendigt for køberne og sælgerne til at være i samme by eller endda i samme land. En person i Australien kan sælge en vare til en person i England eller vice versa. En online auktion site bryder alle hindringer for en traditionel markedsplads hvor en køber og en sælger måtte møde personligt.

Alle, der har køber eller sælger er registrere på en online-auktion site som eBay. Registrering er normalt gratis. Sælgeren har til at sætte op en skærm og beskrivelse af den vare, som han ønsker at sælge. For eksempel hvis han ønsker at sælge sin år gamle dvd afspiller, så han har at placere elementet under kategorien af elektronik, som måske yderligere kategoriseret i DVD-afspillere, etc. Hvis sælgeren kan sende et billede af produktet, så det ville være lettere at sælge og det er bedre for køberen. Sælgeren har så at give en beskrivelse af det eller de elementer, han ønsker at sælge. For eksempel hvis han ønsker at sælge en DVD-afspiller, så han vil nævne producenten, år af gøre, modelnummer, og eventuelle andre særlige funktioner af DVD-afspilleren. Næste, vil han nødt til at bogføre en minimumspris, som han ønsker at sælge sin DVD-afspiller.

En køber vil besøge kategorien af det produkt, han ønsker at købe. Han vil være i stand til at få vist detaljer om det produkt, han ønsker at købe. Hvis han er interesseret i produktet, vil han byde. Der måske mange potentielle købere, der bringer bud på et bestemt produkt. Der er en sidste dato og klokkeslæt, som bud er placeret. På den sidste dato får køber med det højeste bud til at købe produktet. Køber kan betale sælgeren via kreditkort eller international check eller endda ebay ejer PayPal. Sælger vil skibet produktet til køberen og auktion firma og betalingsfirmaet tager deres provision. Dette er normalt, hvordan en online auktion værker.

Selv om online-auktionswebsteder er en fantastisk måde at købe og sælge varer kommer de med deres egen risiko. En online auktion site er bare et mellemled mellem køber og sælger. Det ikke holde sig selv ansvarlig for eventuelle tvister mellem køber og sælger. Køberen skal normalt betale via kreditkort da det giver ekstra beskyttelse i tilfælde af en tvist. Også, bør begge parter holde alle vigtige dokumenter af korrespondance trykt og opbevares på et sikkert sted, medmindre transaktionen er gennemført. Mange auktionssider har programmer til at identificere disse købere og sælgere med integritet og at fjerne dem, der ikke gør.