Hvis en virksomhed bryder reglerne for regnskabs- og etik, kan det være ansvarlig for retlige sanktioner mod det. Det kan bevidst bedrage sine investorer og långivere med falske eller misvisende tal i sin finansielle rapport. Det er hvor revisioner kommer. Revision er et af midlerne til at holde vildledende finansielle rapportering til et minimum. CPA revisorer er ligesom hovedvejen patrulje officerer, som håndhæver færdselsloven og udstede billetter til at holde høj fart til et minimum. En revision eksamen kan afdække problemer, at virksomheden ikke var klar over.

Efter at have afsluttet en audit undersøgelse, CPA forbereder en kort rapport med angivelse af at virksomheden har udarbejdet sit årsregnskab, efter almindeligt anerkendte regnskabsprincipper (GAAP), eller hvor det ikke har. Alle virksomheder, der handles offentligt er forpligtet til at have årlige revisioner af uafhængige CPAs. De selskaber, hvis aktier er noteret på New York Stock Exchange eller Nasdaq skal revideres af eksterne CPA firmaer. For et børsnoteret selskab er på bekostning af at gennemføre en årlig revision omkostningerne ved at drive forretning; Det er prisen en virksomhed betaler for at gå ind på offentlige markeder for sin kapital og for at have sine aktier handles i den offentlige mødested.

Selv om føderale lovgivning ikke kræver revisioner for private virksomheder, kan banker og andre långivere til private virksomheder insistere på reviderede regnskaber. Hvis långivere ikke kræve reviderede erklæringer, har en virksomhedsejere at afgøre om en revision er en god investering. I stedet for en revision, som de ikke kan rigtig råd, har mange mindre virksomheder en udenfor CPA kommer på en regelmæssig basis for at kigge over deres regnskabsmetoder og give råd om deres finansielle rapportering. Men medmindre en CPA har gjort en revision, han eller hun må være meget omhyggelig med ikke at afgive udtalelse af de eksterne regnskaber. Uden en omhyggelig undersøgelse af dokumentationen til støtte for de beløb, der rapporteres i de finansielle oversigter, er CPA i stand til at afgive en udtalelse om årsregnskabet forberedt fra regnskaberne fra virksomheden.